BIERBROUWERIJ

De bierbrouwerij van Stadsbrouwerij Cambrinus

BIEREN BIJ DE STADSBROUWERIJ

Bij Stadsbrouwerij Cambrinus worden zowel bovengistende- als ondergistende bieren gebrouwen. De bieren worden niet gefiltreerd en niet gepasteuriseerd, waardoor de volle smaak van de gebruikte ingrediënten in het bier aanwezig blijft.
De grondstoffen worden door de brouwer streng geselecteerd en continue bewaakt op kwaliteit.
Als aanvulling op de eigen speciaal bieren kent de Stadsbrouwerij verschillende “gastbieren”. In totaal komen bij Cambrinus 34 bieren vers van de tap. Van de 34 biertappunten zijn er 16 zelftaps, waarbij je zelf speciaal bier kunt tappen bij twee hiervoor ingerichte tapwanden.
In totaal hebben we keuze uit meer dan 50 bieren (fles en tap)

DÉ 4 ELEMENTEN VOOR BIER

(Klik op de plaatjes voor meer informatie)

Mobirise

Water

Bier bestaat voor meer dan 90% uit water. Zuiver water is dan ook een belangrijk ingrediënt om goed bier te brouwen. Ons water komt van de Veluwe en staat bekend om het zachte karakter.

Mobirise

Hop

De brouwer gebruikt de bloemen van de vrouwelijke hopplant om bier de kenmerkende bittere, stevige smaak te geven. Over het algemeen gebruiken we veel aroma hopsoorten.

Mobirise

Gist

Gist is onmisbaar voor het maken van bier. Gist is een eencellige micro-organisme die suikers omzet in alcohol en koolzuurgas. Wij gebruiken reingistculturen, die wij zelf verder opkweken.

Mobirise

Graan

Graan vormt een belangrijk ingrediënt voor de smaak, alcohol en kleur van het bier. Voor de meeste bieren gebruikt de brouwer brouwgerst, maar ook tarwe, haver en rogge.


Wist je dat? 

je bij Stadsbrouwerij Cambrinus zelf bier kunt tappen?


Website was created with Mobirise site theme