Rondleidingen / Bierproeverijen

Ontdek de bieren van de Stadsbrouwerij
Ontdek de bieren van de Stadsbrouwerij door een:

Rondleiding/bierproeverij 
Een rondleiding/bierproeverij duurt ca. 1,5 uur, dit is inclusief de bierproeverij van 4 proefglazen speciaal bier.  De brouwer van de Stadsbrouwerij neemt u mee in zijn verhaal over bieren.
Hij vertelt u in de gewelvenkelder van de Stadsbrouwerij over de historie van bier, van vroeger tot aan nu. Tijdens de bierproeverij krijgt u de gelegenheid om 4 speciaal bieren te proeven, waarbij u wordt uitgelegd om welke bieren het gaat, hoe deze worden gebrouwen en met welke ingrediënten. Na afloop van de proeverij wordt u door de brouwer bij de brouwinstallatie verteld hoe bier nu precies wordt gemaakt. 
Kosten voor de rondleiding/bierproeverij bedragen, incl. de 4 proefglazen speciaal bier € 12,50 p.p .
Rondleidingen met bierproeverijen worden alleen op afspraak gegeven door de brouwer van de Stadsbrouwerij.
Minimale deelname is 8 personen; komt u met minder dan 8 personen, dan kunt u wellicht aansluiten bij andere personen. 

Proeverij aan tafel
Om onze bieren te kunnen proeven kennen we de proeverij aan tafel, waarbij u 4 huisbieren in proefglazen krijgt.  De bediening vertelt u welke bieren u gaat proeven, met de specifieke kenmerken. Een proeverij aan tafel kost € 8,50 p.p. (bestaande uit 4 proefglazen met huisbier en een mandje stokbrood).  Een proeverij aan tafel is een mooi vertrekpunt om de speciaal bieren van de Stadsbrouwerij te proeven, zonder een rondleiding. Overigens kunt u de brouwinstallatie gewoon bekijken, want deze staat opgesteld in het Grandcafé. 

High Beer
Tijdens een High Beer worden met het proeven van drie glazen huisbier in 2 etappes allerlei koude en warme hapjes geserveerd, zoals bierfrites, mini-hamburgers,  gefrituurde uienringen, butterflygarnalen, bierbostelbrood, kaas, worst, bitterballen, etc.

Bij de High Beer kunt u kiezen uit 2 opties:
1) 3 glazen (25 cl) met huisbieren - deze speciaal bieren worden door de bediening tijdens de High Beer aan tafel geserveerd
2) bierproeven d.m.v. een tapkaart, waarop een bedrag van €12,00 aan tapwaarde staat. Met deze tapkaart kunt u zelf bier tappen bij de zelftappunten met 16 verschillende speciaal bieren.
Bij optie 1 serveert de bediening 3 verschillende huisbieren en worden u de specifieke kenmerken van deze bieren uitgelegd en met welke ingredienten de bieren worden gebrouwen;
Bij optie 2 gaat u zelf uw speciaal bier tappen; u kiest zelf welke speciaal bieren u gaat drinken en u bepaalt zelf de inhoud in de glazen. De specifieke kenmerken van de bieren vindt u op de schermpjes bij de tapwanden. 
Voor degene die geen bier (kunnen of willen) drinken, kunnen tijdens de High Beer 2 glazen wijn of 2 frisdranken drinken i.p.v. de speciaal bieren.
Een High Beer duurt gemiddeld 2 uur, maar uiteraard kunt u langer blijven.
Een High Beer is behoorlijk maagvullend, maar kan eventueel ter plekke met extra gerechten/dranken worden uitgebreid.
De kosten voor de High Beer zijn € 24,50 p.p., inclusief de 3 glazen speciaal bier (of 2 glazen wijn of frisdrank) of een tapkaart met een waarde van € 12,00.


aarten kunnen nog worden ingeleverd t/m 21-12-2019 – 20:00 uur!
Stempelkaart nog niet vol???
Tap dan nog even de Grolsch speciaal bieren bij de zelftapwand.